zdjecia rodzinne

Sernik bananowy


Składniki:

4 banany
50 ml soku z cytryny + 2 łyżeczki
100 g masła + 1 łyżka
750 g twarogu sernikowego
220 g cukru
6 jajek
100 g kremówki
250 g herbatników pełnoziarnistych

Wykonanie:

1 . Herbatniki zmiksować ze 100 g masła i wylepić tortownicę . Banany zemleć , polać 50 ml soku z cytryny i utrzeć z jakami , 100 g cukru oraz serem . Masę wylać na spód i piec najpierw 40 minut w temperaturze 180 stopni C , a następnie 20 minut w temperaturze 160 stopni C .
2 . 20 g cukru zagotować z 5 ml wody . Stopniowo dodawać 60 ml wrzątku , 100 g cukru i resztę soku z cytryny . Gotować na małym ogniu , mieszając . Gdy syrop zrobi się brązowy i gęsty dołożyć pozostałe masło . Następnie sos zdjąć z ognia i połączyć z kremówką . Polewę ostudzić i udekorować sernik . Ozdobić według uznania .

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka