zdjecia rodzinne

Nogi z kurczaka z warzywami


Składniki:

1 kg nóg z kurczaka
3 czerwone cebule
5 ząbków czosnku
3 marchewki
1 koper włoski (opcjonalnie)
ok 2 łyżki oleju
ok1,5 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
kilka gałązek swieżego tymianku lub oregano (ewentualnie 2 łyżeczki suszonego)
pół szkolanki białego wina lub bulionu

Wykonanie:


Nogi z kurczaka rozłozyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć pokrojonymi warzywami a następnie pokropić olejem, posypać solą, pieprzem i ziołami.
Wszystko wymieszać tak aby i kurczak i warzywa "dostały" troche przypraw i oleju.

Naczynie wstawić do nagrzanego piernika do temperatury ok 225st C i piec ok 40 minut. Po połowie czasu wlać wino lub bulion.

Podawać z ryżem. Smacznego.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska