zdjecia rodzinne

Nogi z kurczaka z warzywami


Składniki:

1 kg nóg z kurczaka
3 czerwone cebule
5 ząbków czosnku
3 marchewki
1 koper włoski (opcjonalnie)
ok 2 łyżki oleju
ok1,5 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
kilka gałązek swieżego tymianku lub oregano (ewentualnie 2 łyżeczki suszonego)
pół szkolanki białego wina lub bulionu

Wykonanie:


Nogi z kurczaka rozłozyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć pokrojonymi warzywami a następnie pokropić olejem, posypać solą, pieprzem i ziołami.
Wszystko wymieszać tak aby i kurczak i warzywa "dostały" troche przypraw i oleju.

Naczynie wstawić do nagrzanego piernika do temperatury ok 225st C i piec ok 40 minut. Po połowie czasu wlać wino lub bulion.

Podawać z ryżem. Smacznego.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki