zdjecia rodzinne

Kalmary panierowane z sosem cebulowo-serowym


Składniki:

- kalmary tuby mrożone (3szt.)
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta
- mąka kukurydziana
- olej rzepakowy
- sos cebulowo-serowy Tarsmak

Wykonanie:

Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 cm. Pokrojone kalmary włożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą i opanierować krążki kalmarów. Tak przygotowane, usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.

Podawać z sosem cebulowo – serowym Tarsmak

Smacznego!


Kategorie: owoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami