zdjecia rodzinne

Kalmary panierowane z sosem cebulowo-serowym


Składniki:

- kalmary tuby mrożone (3szt.)
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta
- mąka kukurydziana
- olej rzepakowy
- sos cebulowo-serowy Tarsmak

Wykonanie:

Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 cm. Pokrojone kalmary włożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą i opanierować krążki kalmarów. Tak przygotowane, usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.

Podawać z sosem cebulowo – serowym Tarsmak

Smacznego!


Kategorie: owoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory