zdjecia rodzinne

Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym


Składniki:

- 4 garści mixu sałat
- 2 garści rukoli
- 20 pomidorków koktajlowych
- 1 cebula czerwona
- 1 mała młoda cukinia
- ¼ małego melona
- 1 garść zielonych oliwek
- 4 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- ok. 25 sztuk krewetek tygrysich
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz grubo zmielony do smaku
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak do smaku

Wykonanie:

Poszarpane sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na sałaty kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, cukinię i melona w kostkę oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane krótko smażymy na oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem