zdjecia rodzinne

Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym


Składniki:

- 4 garści mixu sałat
- 2 garści rukoli
- 20 pomidorków koktajlowych
- 1 cebula czerwona
- 1 mała młoda cukinia
- ¼ małego melona
- 1 garść zielonych oliwek
- 4 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- ok. 25 sztuk krewetek tygrysich
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz grubo zmielony do smaku
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak do smaku

Wykonanie:

Poszarpane sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na sałaty kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, cukinię i melona w kostkę oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane krótko smażymy na oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)