zdjecia rodzinne

Sernik o smaku mango


Składniki:

Masa:
375g zmielonego twarogu sernikowego
200g mleka skondensowanego
50ml Sunquicka Mango
15g żelatyny
25ml gorącej wody
375g ubitej śmietany 30%

Spód:
100g zgniecionych herbatników
50g orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
60g masła

Polewa:
25ml Sunquicka Mango
1 łyżka mąki kukurydzianej
100ml wody
2 mango

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami
i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
W dużej misce zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną i rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż stężeje.
Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)