zdjecia rodzinne

Schab z morelami .


Składniki:

600 g schabu bez kości
3 łyżki oleju
4 ząbki czosnku
2 łyżki rodzynek
1 łyżeczka masła
10 moreli
sól

Wykonanie:

1 . Mięso umyć , sparzyć , osączyć z nadmiaru wody i obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano . Następnie wlać 4 łyżki wody i dusić przez 30 minut na małym ogniu pod przykryciem . w tym czasie ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę , po czym rozetrzeć w moździerzu z solą . Otrzymaną mieszanką posmarować mięso . dusić jeszcze 10 minut .
2 . Rodzynki umyć i sparzyć , po czym osączyć i dodać do zawartości garnka . Całość jeszcze przez chwilę dusić pod przykryciem .
3 . Morele umyć pod bieżącą wodą , osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i przekroić na pół . Usunąć pestki , a miąższ podsmażyć na 1 łyżeczce masła. gotowy schab pokroić w plastry i polać sosem z moreli . Można ozdobić owocami , papryką i zieleniną .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)