zdjecia rodzinne

Gęsta zupa z makaronem i pesto


Składniki:

200 ml przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
słoiczek sosu pesto z bazylią Grand'Italia
100 g makaronu małe muszelki Arrighi
1 drobno posiekana cebulka
1 ząbek czosnku
1 drobno posiekana marchewka
1 łodyga pokrojonego selera naciowego
100 g kawałeczków boczku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
2 ziemniaki
150 g białej fasoli z puszki
1 l bulionu wołowego
100 g zielonej fasolki szparagowej
100 g zielonego groszku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę.

Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto
z bazylią.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej