zdjecia rodzinne

Gęsta zupa z makaronem i pesto


Składniki:

200 ml przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
słoiczek sosu pesto z bazylią Grand'Italia
100 g makaronu małe muszelki Arrighi
1 drobno posiekana cebulka
1 ząbek czosnku
1 drobno posiekana marchewka
1 łodyga pokrojonego selera naciowego
100 g kawałeczków boczku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
2 ziemniaki
150 g białej fasoli z puszki
1 l bulionu wołowego
100 g zielonej fasolki szparagowej
100 g zielonego groszku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę.

Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto
z bazylią.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej