zdjecia rodzinne

Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri - piri


Składniki:

- filet z indyka - 600g
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej – 2 łyżki
- młody szpinak - 3 garście
- sos piri-piri „Tarsmak”

Wykonanie:

Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri i położyć na młodym szpinaku.

Smacznego!



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy