zdjecia rodzinne

Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri - piri


Składniki:

- filet z indyka - 600g
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej – 2 łyżki
- młody szpinak - 3 garście
- sos piri-piri „Tarsmak”

Wykonanie:

Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri i położyć na młodym szpinaku.

Smacznego!



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska