zdjecia rodzinne

Karnawałowa sałatka z suszonym pomidorem


Składniki:

 1 ogórek
 Garść czarnych oliwek
 1 pierś z kurczaka
 garść pomidorków koktajlowych
 1 czerwona papryka
 1 pudełko rukoli
 1 paczka Suszonych Plasterków pomidora z bazylią i oregano Crispy Natural
 0,5 czerwonej cebuli
 Oliwa z oliwek
 Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, cząber, tymianek, oregano, bazylia.

Wykonanie:

1. Pokroić kurczaka w kostkę i przygotować marynatę: przyprawy zmieszać z oliwą z oliwek, połączyć z kurczakiem. Odstawić do lodówki na godzinę.
2. W tym czasie umyć i pokroić ogórka w połówki plasterków (ze skórką).
3. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, pomidorki i oliwki w plasterki.
4. Rukolę umyć i osuszyć.
5. Mięso usmażyć – nie dodawać już oliwy na patelnię, wystarczy tłuszcz w marynacie.
6. Usmażone i ostudzone mięso połączyć ze warzywami, wymieszać.
7. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek.
8. Przed podaniem posypać sałatkę pokruszonymi, chrupiącymi plasterkami suszonego pomidora Crispy Natural z bazylią i oregano.
SMACZNEGO!


Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej