zdjecia rodzinne

Przepis na walentynkową sałatkę z truskawkami


Składniki:

- 1 opakowanie roszponki
- 1 sałata lodowa
- 1 opakowanie świeżych truskawek
- ½ czerwonej cebuli
- garść orzechów włoskich
- 1 opakowanie Chrupiących Plasterków Truskawki Crispy Natural
- garść sezamu
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Roszponkę i sałatę lodową umyć, osuszyć i „porwać” na drobne kawałki.
Czerwoną cebulę drobno posiekać.
Truskawki pokroić wzdłuż w plasterki bądź ćwiartki.
Dodać orzechy włoskie.
Sezam uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni i dodać do sałatki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać oliwę z oliwek i odrobinę octu balsamicznego.
Całość delikatnie wymieszać.
Przed podaniem posypać suszonymi Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural.
Smacznego!


Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory