zdjecia rodzinne

Przepis na walentynkową sałatkę z truskawkami


Składniki:

- 1 opakowanie roszponki
- 1 sałata lodowa
- 1 opakowanie świeżych truskawek
- ½ czerwonej cebuli
- garść orzechów włoskich
- 1 opakowanie Chrupiących Plasterków Truskawki Crispy Natural
- garść sezamu
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Roszponkę i sałatę lodową umyć, osuszyć i „porwać” na drobne kawałki.
Czerwoną cebulę drobno posiekać.
Truskawki pokroić wzdłuż w plasterki bądź ćwiartki.
Dodać orzechy włoskie.
Sezam uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni i dodać do sałatki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać oliwę z oliwek i odrobinę octu balsamicznego.
Całość delikatnie wymieszać.
Przed podaniem posypać suszonymi Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural.


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory