zdjecia rodzinne

Fusilli z łososiem i pesto


Składniki:

Składniki na 4 porcje:
• 400g makaronu świderki Arrighi
• 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia
• 300g wędzonego łososia
• 1 posiekana cukinia
• 1 garść świeżej bazylii
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• 100 g startego parmezanu

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: rybywłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem