zdjecia rodzinne

Fusilli z łososiem i pesto


Składniki:

Składniki na 4 porcje:
• 400g makaronu świderki Arrighi
• 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia
• 300g wędzonego łososia
• 1 posiekana cukinia
• 1 garść świeżej bazylii
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• 100 g startego parmezanu

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: rybywłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa