zdjecia rodzinne

Kruche ciasteczka z chrupiącym ananasem


Składniki:

250g masła
150g posiekanej gorzkiej czekolady
2 ½ szklanki mąki
¾ szklanki drobnego cukru do wypieków
½ łyżeczki soli
1 jajo
1 łyżeczko proszku do pieczenia
2 paczki suszonych ananasów Crispy Natural Chrup ANANASA!

Wykonanie:

Do miski wrzucamy miękkie masło i cukier, następnie ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jajko i ponawiamy czynność, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie dodajemy suche składniki czyli mąkę, sól, proszek do pieczenia i miksujemy, aż znikną wszystkie grudki. Do gotowej masy dodajemy kawałki czekolady oraz suszone owoce ananasa. Dobrze sprawdzają się Crispy Natural. (świeży ananas oddaje za dużo wody, dlatego nie nadaje się do tego typu wypieków).
Ciasto formujemy w kulki wielkości śliwki i wykładamy je na blachę pokrytą pergaminem do pieczenia. Ciasteczka urosną, dlatego przy układaniu ich pamiętajmy o zachowaniu odstępów. Tak przygotowane ciastka wkładamy do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na ok 13 minut.
Smacznego!


Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci