zdjecia rodzinne

Kruche ciasteczka z chrupiącym ananasem


Składniki:

250g masła
150g posiekanej gorzkiej czekolady
2 ½ szklanki mąki
¾ szklanki drobnego cukru do wypieków
½ łyżeczki soli
1 jajo
1 łyżeczko proszku do pieczenia
2 paczki suszonych ananasów Crispy Natural Chrup ANANASA!

Wykonanie:

Do miski wrzucamy miękkie masło i cukier, następnie ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jajko i ponawiamy czynność, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie dodajemy suche składniki czyli mąkę, sól, proszek do pieczenia i miksujemy, aż znikną wszystkie grudki. Do gotowej masy dodajemy kawałki czekolady oraz suszone owoce ananasa. Dobrze sprawdzają się Crispy Natural. (świeży ananas oddaje za dużo wody, dlatego nie nadaje się do tego typu wypieków).
Ciasto formujemy w kulki wielkości śliwki i wykładamy je na blachę pokrytą pergaminem do pieczenia. Ciasteczka urosną, dlatego przy układaniu ich pamiętajmy o zachowaniu odstępów. Tak przygotowane ciastka wkładamy do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na ok 13 minut.
Smacznego!


Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku