zdjecia rodzinne

Tortilla warzywna


Składniki:

• 10 placków tortilla
• 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
• 500 g fasoli białej (z puszki)
• 700 g passaty Valfrutta
• 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
• 300 g dojrzewającego twardego sera
• 1 łyżeczka kminku
• 1 por
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól
i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej