zdjecia rodzinne

Tortilla warzywna


Składniki:

• 10 placków tortilla
• 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
• 500 g fasoli białej (z puszki)
• 700 g passaty Valfrutta
• 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
• 300 g dojrzewającego twardego sera
• 1 łyżeczka kminku
• 1 por
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól
i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory