zdjecia rodzinne

Tortilla warzywna


Składniki:

• 10 placków tortilla
• 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
• 500 g fasoli białej (z puszki)
• 700 g passaty Valfrutta
• 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
• 300 g dojrzewającego twardego sera
• 1 łyżeczka kminku
• 1 por
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól
i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej