zdjecia rodzinne

Sałatka z winogronami, tuńczykiem i selerem naciowym


Składniki:

• 2 garście świeżej rukoli
• 2 garście świeżej roszponki
• kiść czerwonych winogron
• ser pleśniowy typu gorgonzola
• tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
• seler naciowy
• dresing z soku z cytryny, miodu, musztardy francuskiej z odrobiną oliwy z oliwek
• paczka chipsów z suszonych owoców od Crispy Natural – Chrup ANANASA
• prażone migdały

Wykonanie:

Sałatkę najlepiej podać ułożoną warstwami na talerzu – bez mieszania.
Sałatę myjemy i odstawiamy do wysuszenia. Wykładamy ją na talerz po czym dodajemy delikatnie rozdrobnionego tuńczyka. Następnie układamy winogrona – umyte i osuszone kroimy na połówki lub jeśli są większe na ćwiartki. Do takiej kompozycji dodajemy pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojonego selera naciowego. Całość skrapiamy dresingiem, posypujemy suszonym ananasem, a następnie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Sałatka gotowa!
Tak przygotowana sałatka z pewnością zaskoczy nasze kubki smakowe, a dzięki połączeniu warzyw i owoców jest ona nie tylko smaczna, ale także bogata w witaminy.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Bitki

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza