zdjecia rodzinne

Królewskie burgery z sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- 200g mięsa wołowego mielonego
- 1 mała cebula
- sól, pieprz do smaku
- 2 szt. bułek do hamburgerów
- 2 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki boczku wędzonego
- 2 liście sałaty
- 2 plasterki pomidora
- olej
- sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wykonanie:

Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) na suchej patelni z obu stron. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, grillowane plastry boczku i pomidora. Polać obficie sosem musztardowo-paprykowym i przykryć drugą połówką bułki.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe