zdjecia rodzinne

Żeberka z grilla na ostro


Składniki:

1kg żeberek
½ l piwa
1 łyżeczka sosu piri-piri
2 średnie cebule
4 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz do smaku
Sos do smarowania:
½ szklanki marynaty z żeberek
4 łyżki oleju
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka sosu piri-piri
1 łyżka miodu

Wykonanie:

Do piwa dodać sos piri-piri, pokrojoną w cząstki cebulę, wszystkie przyprawy i całość wymieszać w misce z pokrojonymi na porcje żeberkami. Przełożyć do garnka, ugnieść i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu do smarowania dokładnie wymieszać. Żeberka odsączyć z marynaty, posmarować sosem i grillować z obu stron na złoty kolor. Podczas grillowania ponowić smarowanie.
Żeby dodatkowo wzmocnić moc, podawać z sosem piri-piri „Tarsmak”.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy