zdjecia rodzinne

Żeberka z grilla na ostro


Składniki:

1kg żeberek
½ l piwa
1 łyżeczka sosu piri-piri
2 średnie cebule
4 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz do smaku
Sos do smarowania:
½ szklanki marynaty z żeberek
4 łyżki oleju
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka sosu piri-piri
1 łyżka miodu

Wykonanie:

Do piwa dodać sos piri-piri, pokrojoną w cząstki cebulę, wszystkie przyprawy i całość wymieszać w misce z pokrojonymi na porcje żeberkami. Przełożyć do garnka, ugnieść i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu do smarowania dokładnie wymieszać. Żeberka odsączyć z marynaty, posmarować sosem i grillować z obu stron na złoty kolor. Podczas grillowania ponowić smarowanie.
Żeby dodatkowo wzmocnić moc, podawać z sosem piri-piri „Tarsmak”.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Bitki

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa