zdjecia rodzinne

Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami


Składniki:

• 20 krewetek tygrysich
• 1 avocado
• 2 cebulki dymki
• 12 pomidorków cherry
• 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
• 2 łyżki soku z cytryn Limmi
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku