zdjecia rodzinne

Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami


Składniki:

• 20 krewetek tygrysich
• 1 avocado
• 2 cebulki dymki
• 12 pomidorków cherry
• 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
• 2 łyżki soku z cytryn Limmi
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej