zdjecia rodzinne

Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli


Składniki:

Składniki na 2 porcje:

1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta
2 sztuki polędwiczek wieprzowych
200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
100 g sera gorgonzola
czerwony pieprz
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek
i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.

Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa