zdjecia rodzinne

Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli


Składniki:

Składniki na 2 porcje:

1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta
2 sztuki polędwiczek wieprzowych
200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
100 g sera gorgonzola
czerwony pieprz
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek
i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.

Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy