zdjecia rodzinne

Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli


Składniki:

Składniki na 2 porcje:

1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta
2 sztuki polędwiczek wieprzowych
200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
100 g sera gorgonzola
czerwony pieprz
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek
i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.

Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką