zdjecia rodzinne

Strudel z owocami tropikalnymi


Składniki:

Składniki na 10 porcji:
• 500 g ciasta francuskiego
• 2 puszki koktajlu owocowego w syropie Valfrutta
• 50 g rodzynek
• 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką