zdjecia rodzinne

Krewetkowa przystawka


Składniki:

Składniki na 4 porcje:
• 600 g obranych krewetek
• 1 cukinia
• 1 główka cykorii sałatkowej
• 1 ząbek czosnku
• 4 łyżki orzeszków pini
• 4 łyżki rodzynek
• Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
• płatki chilli (opcjonalnie)
• natka pietruszki (opcjonalnie)
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Sposób przygotowania:

Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.


Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: owoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza