zdjecia rodzinne

Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowy


Składniki:

- filet z kurczaka 4 szt. po ok. 120g
- pieczarki świeże 10 średnich sztuk
- cebula 1 średnia szt.
- sól, pieprz do smaku
- świeży rozmaryn
- ziemniaki 4 średnie sztuki
- olej 2łyżki
- sos koperkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak”
Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej