zdjecia rodzinne

Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym


Składniki:

- krewetki surowe „Black Tiger” 16szt.
- papryka czerwona 1szt.
- papryka zielona 1szt.
- młoda cukinia 1szt
- olej 4 łyżki
- papryka słodka ½ łyżeczki
- sos sojowy 1 łyżeczka
- sok z cytryny ½ łyżeczki
- sól do smaku
- sos czosnkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”
Smacznego!


Kategorie: wegetariańskieowoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą