zdjecia rodzinne

Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym


Składniki:

- krewetki surowe „Black Tiger” 16szt.
- papryka czerwona 1szt.
- papryka zielona 1szt.
- młoda cukinia 1szt
- olej 4 łyżki
- papryka słodka ½ łyżeczki
- sos sojowy 1 łyżeczka
- sok z cytryny ½ łyżeczki
- sól do smaku
- sos czosnkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”
Smacznego!


Kategorie: wegetariańskieowoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej