zdjecia rodzinne

Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw


Składniki:

1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
2 filety z łososia
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 cytryna
100 ml oliwy z oliwek
gałązki tymianku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki