zdjecia rodzinne

Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw


Składniki:

1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
2 filety z łososia
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 cytryna
100 ml oliwy z oliwek
gałązki tymianku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej