zdjecia rodzinne

Lody tropikalne z ananasem i kokosem


Składniki:

6 żółtek
75 g cukru
0,5 l śmietanki
2 łyżki Sunquicka Owoce Tropikalne
1 ananas
75 g cukru brązowego
2,5 łyżki wiórków kokosowych

Wykonanie:

Najpierw przygotuj lody, aby mogły schłodzić się w zamrażarce przed podaniem. W dużej misce ubij żółtka z cukrem. W innym naczyniu doprowadź śmietankę zmieszaną z Sunquickiem do wrzenia. Wlej śmietankę do żółtek i zmiksuj razem. Całą masę przelej z powrotem do garnka, gdzie na wolnym ogniu będzie mogła zgęstnieć. Mieszaj ją bez przerwy, aby nie miała grudek. Kiedy masa zgęstnieje, odstaw ją i pozwól ostygnąć. Następnie przełóż ją do pojemnika i włóż do zamrażarki. Pamiętaj, aby mieszać lody co godzinę podczas mrożenia, aby nie były zbyt zbite.

Pokrój obranego ananasa na 6 plastrów. Na patelni stop brązowy cukier i skarmelizuj na nim plastry ananasa. Upraż wiórki kokosowe na złocisty kolor. Podawaj lody tropikalne na plastrze ananasa posypane wiórkami kokosowymi.


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem