zdjecia rodzinne

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni


Składniki:

Cztery świeże pomidory
Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
Zielona papryka
Żółta papryka
Cebula
Ząbek czosnku
Szklanka soku pomidorowego
Oliwa z oliwek
Sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci