zdjecia rodzinne

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni


Składniki:

Cztery świeże pomidory
Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
Zielona papryka
Żółta papryka
Cebula
Ząbek czosnku
Szklanka soku pomidorowego
Oliwa z oliwek
Sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką