zdjecia rodzinne

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni


Składniki:

Cztery świeże pomidory
Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
Zielona papryka
Żółta papryka
Cebula
Ząbek czosnku
Szklanka soku pomidorowego
Oliwa z oliwek
Sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku