zdjecia rodzinne

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni


Składniki:

Cztery świeże pomidory
Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
Zielona papryka
Żółta papryka
Cebula
Ząbek czosnku
Szklanka soku pomidorowego
Oliwa z oliwek
Sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)