zdjecia rodzinne

Bakłażany faszerowane mięsem z sosem czosnkowo-ziołowym


Składniki:

- bakłażan - 2 średnie sztuki
- mięso mielone - 500g
- cebula - 2 średnie sztuki
- papryka świeża - 1 szt.
- czosnek - 4 ząbki
- natka pietruszki - ½ pęczka
- pomidor - 2 szt.
- sól, pieprz do smaku
- ser żółty - 200g
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak

Wykonanie:

Bakłażany umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 100g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić bakłażany. Na mięso położyć pokrojonego
w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane bakłażany położyć na natłuszczoną blaszkę i upiec w temp. 180st.C przez ok. 45 - 50 minut.
Podawać z sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem