zdjecia rodzinne

Bakłażany faszerowane mięsem z sosem czosnkowo-ziołowym


Składniki:

- bakłażan - 2 średnie sztuki
- mięso mielone - 500g
- cebula - 2 średnie sztuki
- papryka świeża - 1 szt.
- czosnek - 4 ząbki
- natka pietruszki - ½ pęczka
- pomidor - 2 szt.
- sól, pieprz do smaku
- ser żółty - 200g
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak

Wykonanie:

Bakłażany umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 100g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić bakłażany. Na mięso położyć pokrojonego
w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane bakłażany położyć na natłuszczoną blaszkę i upiec w temp. 180st.C przez ok. 45 - 50 minut.
Podawać z sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa