zdjecia rodzinne

Letni sernik z owocami i galaretką z herbaty Happy Kids


Składniki:

• 800 g serka homogenizowanego
• 8 łyżek herbaty „Happy Kids” marki Czas na Herbatę
• 5 łyżeczek żelatyny
• 2 galaretki cytrynowe
• 800 g truskawek + kilka do ozdoby
• 7 łyżek cukru trzcinowego
• melisa do ozdoby

Wykonanie:

1. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w dwóch szklankach wody (500 ml), dodajemy 4 łyżki cukru. Studzimy.

2. Herbatę zaparzamy ok. 10-12 min w 2 szklankach wody (500 ml). Przecedzamy, dodajemy żelatynę oraz 3 łyżki cukru. Studzimy.

3. Serki w temperaturze pokojowej mieszamy z chłodną galaretką cytrynową.

4. Formę (nasza ma średnicę 24 cm) wykładamy opłukanymi i oczyszczonymi truskawkami.

5. Na truskawki wylewamy masę serowo-galaretkową.

6. Wlewamy wystudzoną galaretkę z herbaty do formy.

7. Formę wstawiamy do lodówki (nie zamrażalnika) na kilka godzin (3–4).

8. Przed podaniem zdobimy sernik cząstkami truskawek oraz melisą.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej