zdjecia rodzinne

Lasagne z pesto bazyliowym


Składniki:


• 500 g płatów lasagne
• słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
• 40 g mąki
• 40 g masła
• 400 ml mleka
• sól
• parmezan

Wykonanie:

• Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.
• Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.
• Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.
• Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.
• Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.


Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem