zdjecia rodzinne

Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri


Składniki:

podudzia z kurczaka - 4 szt.
sól
pieprz
papryka słodka
mąka - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
bułka tarta
płatki kukurydziane
olej
sos piri-piri "Tarsmak"

Wykonanie:

Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska