zdjecia rodzinne

Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri


Składniki:

podudzia z kurczaka - 4 szt.
sól
pieprz
papryka słodka
mąka - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
bułka tarta
płatki kukurydziane
olej
sos piri-piri "Tarsmak"

Wykonanie:

Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy