zdjecia rodzinne

Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri


Składniki:

podudzia z kurczaka - 4 szt.
sól
pieprz
papryka słodka
mąka - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
bułka tarta
płatki kukurydziane
olej
sos piri-piri "Tarsmak"

Wykonanie:

Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem