zdjecia rodzinne

PINA COLADA


Składniki:

• 30 ml likieru Lubelska CoctaiLOVA Kokos
• 35 ml białego rumu
• 100 ml soku ananasowego
• 50 ml śmietanki lub mleka

Wykonanie:

Wszystkie składniki należy wlać do wysokiego naczynia wypełnionego lodem. Następnie blendować przez kilkanaście sekund. Zawartość wlać do wysokiego kieliszka lub szklanki. Do ozdoby drinka idealnie nadaje się ananas oraz jego liście. Na wierzchu można dodać odrobinę bitej śmietany.

Owocowy, tropikalny drink, którego ojczyzną jest gorące Puerto Rico. Według jednej z teorii Pina Colada została stworzona przez barmana Ramona „Monchito” Marrero, który to w 1963 roku w San Juan opracował recepturę nowego drinka. Jego podstawowymi składnikami były: rum, ananas oraz śmietanka kokosowa. Lekki, orzeźwiający napój tak bardzo przypadł do gustu mieszkańcom wyspy, że w 1978 roku Pina Colada została ogłoszona drinkiem narodowym.
Kokosowo-ananasowy aromat koktajlu przywodzi na myśl rozgrzane słońcem, białe plaże wysp Pacyfiku. Drink ten, ze względu na swój delikatny, aksamitny smak wyjątkowo upodobały sobie kobiety. We współczesnej wersji pojawia się wiele wariacji na temat Pina Colady, a jedna z nich opiera się na najnowszym likierze z rodziny Lubelskie – CoctaiLOVA Kokos o idealnie wyważonej słodyczy i lekkiej konsystencji.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka