zdjecia rodzinne

Chrupiące placki ziemniaczane z sosem koperkowym


Składniki:

- ziemniaki 1 kg
- cebula 1 szt.
- jajka 1 szt.
- mąka 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- sos koperkowy Tarsmak

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem koperkowym Tarsmak.
Oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm.
Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa