zdjecia rodzinne

Zupa rybna


Składniki:

1,5 litra bulionu rybnego
1 niepełna szklanka białego wina
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
20 g margaryny
100 g drobno pokrojonego pora
1 niepełna szklanka śmietany
1 łyżeczka sproszkowanego chilli
1 łyżeczka drobno pokrojonej bazylii
200 g łososia
200 g innej "białej" ryby
sól i pieprz

Wykonanie:

Roztop margarynę w garnku o grubym dnie. Wrzuć pora, zmiażdżony czosnek, chilli i koncentrat pomidorowy i smaż przez chwilę. Trzeba ciągle mieszać i uważać aby się nie przypaliło.

Następnie dodaj wino i pozwól mu sie delikatnie odparować. Wlej bulion. Dopraw solą, pieprzem i bazylią do smaku. Gotuj zupę przez ok 10 minut.

W miedzyczasie rybę pokrój w kawałki.

Dodaj do zupy śmietanę i zagotuj.

Zmniejsz ogieñ i dodaj rybę. Gotuj aż ryba będzie gotowa. Wystarczy 2-3 minuty.

Serwować najlepiej z bagietką.

Kategorie: zupyryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: