zdjecia rodzinne

Zupa rybna


Składniki:

1,5 litra bulionu rybnego
1 niepełna szklanka białego wina
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
20 g margaryny
100 g drobno pokrojonego pora
1 niepełna szklanka śmietany
1 łyżeczka sproszkowanego chilli
1 łyżeczka drobno pokrojonej bazylii
200 g łososia
200 g innej "białej" ryby
sól i pieprz

Wykonanie:

Roztop margarynę w garnku o grubym dnie. Wrzuć pora, zmiażdżony czosnek, chilli i koncentrat pomidorowy i smaż przez chwilę. Trzeba ciągle mieszać i uważać aby się nie przypaliło.

Następnie dodaj wino i pozwól mu sie delikatnie odparować. Wlej bulion. Dopraw solą, pieprzem i bazylią do smaku. Gotuj zupę przez ok 10 minut.

W miedzyczasie rybę pokrój w kawałki.

Dodaj do zupy śmietanę i zagotuj.

Zmniejsz ogieñ i dodaj rybę. Gotuj aż ryba będzie gotowa. Wystarczy 2-3 minuty.

Serwować najlepiej z bagietką.

Kategorie: zupyryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)