zdjecia rodzinne

Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią


Składniki:

0,5 kg dyni
250 g drobnej fasoli z puszki
1 mały por
1 litr bulionu warzywnego
15 g bazylii
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
25 g masła
sól i pieprz

Wykonanie:

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory