zdjecia rodzinne

Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią


Składniki:

0,5 kg dyni
250 g drobnej fasoli z puszki
1 mały por
1 litr bulionu warzywnego
15 g bazylii
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
25 g masła
sól i pieprz

Wykonanie:

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej