zdjecia rodzinne

Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią


Składniki:

0,5 kg dyni
250 g drobnej fasoli z puszki
1 mały por
1 litr bulionu warzywnego
15 g bazylii
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
25 g masła
sól i pieprz

Wykonanie:

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem