zdjecia rodzinne

Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od raz


Składniki:

350g makaronu spaghetti Arrighi
150 g chudego wędzonego boczku
100g startego sera pecorino lub parmezanu
pieprz do smaku
4 żółtka + 1 całe jajko

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Wrzuć na rozgrzaną patelnię pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki boczek i poczekaj chwilę, aż wytopi się z niego tłuszcz i się zarumieni. Odstaw z ognia i pozostaw do przestudzenia.
W międzyczasie rozbij jajko i żółtka w dużej misce, dodaj tarty ser i dopraw pieprzem.
Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od razu wymieszaj go dokładnie z przygotowanym jajecznym sosem. Podawaj od razu.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy