zdjecia rodzinne

Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od raz


Składniki:

350g makaronu spaghetti Arrighi
150 g chudego wędzonego boczku
100g startego sera pecorino lub parmezanu
pieprz do smaku
4 żółtka + 1 całe jajko

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Wrzuć na rozgrzaną patelnię pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki boczek i poczekaj chwilę, aż wytopi się z niego tłuszcz i się zarumieni. Odstaw z ognia i pozostaw do przestudzenia.
W międzyczasie rozbij jajko i żółtka w dużej misce, dodaj tarty ser i dopraw pieprzem.
Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od razu wymieszaj go dokładnie z przygotowanym jajecznym sosem. Podawaj od razu.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane