zdjecia rodzinne

Quesadilla z kurczakiem i warzywami


Składniki:

3 placki tortilli
200 g filetu z kurczaka
3 łyżki oleju
2 świeże papryki kolorowe
5-6 papryczek chilli
2 cebule
2 garście czerwonej fasoli konserwowej
1 garść kukurydzy konserwowej
10 pomidorków koktajlowych
300 gram sera Monieckiego MSM Mońki
150 ml śmietany 18%
sól

Wykonanie:

Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju. Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki. Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując tarkowanym serem żółtym. Zapiec na blaszce w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Po zapieczeniu przekroić na cztery części. Podawać z kwaśną śmietaną.

Smacznego!

Kategorie: mącznemeksykańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą