zdjecia rodzinne

Quesadilla z kurczakiem i warzywami


Składniki:

3 placki tortilli
200 g filetu z kurczaka
3 łyżki oleju
2 świeże papryki kolorowe
5-6 papryczek chilli
2 cebule
2 garście czerwonej fasoli konserwowej
1 garść kukurydzy konserwowej
10 pomidorków koktajlowych
300 gram sera Monieckiego MSM Mońki
150 ml śmietany 18%
sól

Wykonanie:

Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju. Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki. Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując tarkowanym serem żółtym. Zapiec na blaszce w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Po zapieczeniu przekroić na cztery części. Podawać z kwaśną śmietaną.

Smacznego!

Kategorie: mącznemeksykańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem