zdjecia rodzinne

Torciki czekoladowe z brzoskwinią


Składniki:

• 1 opakowanie brzoskwiń w syropie Valfrutta 400 g
• 100 g mąki
• 100 g masło
• 80 g cukru
• 2 jajka
• 30 g kakao
• 50 g ciemnej czekolady Toblerone
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wykonanie:

W misce dokładnie zmiksuj jajka z cukrem, dodaj roztopioną i przestudzoną czekoladę z masłem, kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wanilię. Masę przełóż do 4 wysmarowanych masłem kokilek i piecz ok. 20 min w 170 °C. Serwuj na pokrojonych w plastry brzoskwiniach.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny i Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
office@indexfood.pl
www.indexfood.pl


Kategorie: ciastawłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem