zdjecia rodzinne

Tatar z łososia z pomidorami


Składniki:

1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
200 g łososia świeżego ( filet )
100 g wędzonego łososia
½ cukinii
1 pęczek bazylii
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
oliwa z oliwek Olitalia
sól i pieprz

Wykonanie:

Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem