zdjecia rodzinne

Tatar z łososia z pomidorami


Składniki:

1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
200 g łososia świeżego ( filet )
100 g wędzonego łososia
½ cukinii
1 pęczek bazylii
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
oliwa z oliwek Olitalia
sól i pieprz

Wykonanie:

Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka