zdjecia rodzinne

Tatar z łososia z pomidorami


Składniki:

1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
200 g łososia świeżego ( filet )
100 g wędzonego łososia
½ cukinii
1 pęczek bazylii
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
oliwa z oliwek Olitalia
sól i pieprz

Wykonanie:

Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka