zdjecia rodzinne

Roladki z pstrąga z sokiem cytrynowym i imbirem – przepis


Składniki:

840 g filetów z pstrąga
35 ml soku z cytryn Limmi
10 g świeżego imbiru
30 g orzeszków piniowych
3 łyżki bułki tartej
30 g rodzynek
15 liści laurowych
40 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia

Wykonanie:

Umyj rodzynki, a następnie zamocz je w 25 ml soku z cytryn Limmi na około 10 minut. Odsącz rodzynki, nie wylewając soku z cytryn (potrzebny będzie w dalszej części przepisu).

Bułkę tartą wsyp do miski, dodaj rodzynki, orzeszki piniowe, utarty imbir, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.

Do pozostałego soku z cytryn dodaj 20 ml oliwy z oliwek. Płyn wymieszaj z przygotowanymi wcześniej składnikami suchymi, tak aby powstała masa na nadzienie roladki.

Przygotuj pstrąga: obierz rybę z skóry i pokrój w cienkie (4 mm), długie plastry. Dopraw dla smaku solą i pieprzem. Na każdym z plastrów ryby rozprowadź warstwę nadzienia i zwiń je w roladki. Możesz użycz wykałaczek, aby roladki miały bardziej zwięzłą formę. Dla ozdoby, użyj liści laurowych, obwiń je wokół roladki, i również nadziej na wykałaczki.

Do naczynia żaroodpornego wlej 10 ml oliwy z oliwek. Roladki ułóż w odległości 2 cm od siebie, tak aby się nie dotykały. Potrawę polej 10 ml soku z cytryny i piecz 12 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku, w temperaturze 180°C.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem