zdjecia rodzinne

Penne Volcano – przepis


Składniki:

400 g makaronu rurka skośna Arrighi
50g kaparów Ponti
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
1 papryczka peperoncino (posiekane)
1 gałązka posiekanego rozmarynu
1 puszka krojonych pomidorów Valfrutta 400g
80 g tartego sera Pecorino
świeża bazylia
sól i pieprz

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente. Na oliwe zeszklij kapary i posiekaną papryczkę peperoncino z rozmarynem. Dodaj pomidory krojone, dopraw solą i pieprzem i duś kilka minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, bazylią i połową Pecolino. Podawaj udekorowane bazylią i posypane pozostałym Pecorino.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju