zdjecia rodzinne

Ryba w sosie cebulowo-śmietanowym


Składniki:

500 g ryby (polecam dorsza ale każda "biała" będzie dobra)
mąka do panierowania
tłuszcz do smażenia

2 małe cebule albo 1 bardzo duża
300 g kwaśnej śmietany

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Rybę pokroić w kawałki ok 5 cm, posolić, popieprzyć i odstawić na chwilę (ok 10-15 minut) do lodówki. W międzyczasie cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Do miseczki wsypać mąkę. Każdy kawałek ryby obtaczamy w mące i smążymy.
Usmażoną rybe wykładamy na talerz.

Nastepnie smazymy a własciwie dusimy cebulę. Gdy cebula zmięknie dodajemy śmietanę i smażymy ok 1 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie do sosu wkładamy kawałki uprzednio usmażonej ryby. Pyyyyycha

Danie można podawac z bagietką lub z pure ziemniaczanym.

Kategorie: rybyBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa