zdjecia rodzinne

Sałatka w tortilli z serem Morskim


Składniki:

- 2 placki tortilli
- 100 g orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- 2 garście młodego szpinaku
- 2 garście rukoli
- połowa mango
- 150 g sera Morskiego MSM Mońki
- 6 pomidorów suszonych w oleju
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 łyżki oleju z pomidorów
- grubo zmielony pieprz

Wykonanie:

Tortillę ułożyć w metalowej miseczce lub w garnku, przycisnąć inną miseczką lub czymś ciężkim i zapiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 12 minut. Wyciągnąć, wystudzić i wyjąć z miseczki.
Na patelni skarmelizować na jasnozłoty kolor miód, dodać orzechy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na metalową blaszkę lub papier do pieczenia, żeby wystygły.
Mango pokroić w grube kawałki, a pomidory w paseczki, dodać do miski ze szpinakiem i rukolą. Pozostały miód, musztardę, olej i sok z cytryny dokładnie wymieszać i polać sałatkę. Dodać również zestrugany ser żółty, wystudzone skarmelizowane orzechy i wymieszać. Przełożyć do miseczek z tortilli i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem