zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima


Składniki:

2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
4 jajka
łyżka majonezu
sól
pieprz
do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej