zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima


Składniki:

2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
4 jajka
łyżka majonezu
sól
pieprz
do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem