zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima


Składniki:

2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
4 jajka
łyżka majonezu
sól
pieprz
do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach