zdjecia rodzinne

Spaghetti z pulpecikami i pomidorkami cherry


Składniki:

400 g spaghetti Arrighi
2 puszki pomidorów krojonych Valfrutta
300 g mielonej wołowiny
300 g pomidorków cherry
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 szalotka drobno posiekana
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
sól, pieprz

Wykonanie:

Zmieszaj mięso mielone z jajkiem, bułką tartą, musztardą, miodem i szalotką. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpety wielkości orzecha włoskiego i usmaż je na oliwie aż będą rumiane ze wszystkich stron. W osobnym naczyniu zagotuj pomidory krojone z bazylią Valfrutta. Dopraw je solą i pieprzem, dodaj troszkę oliwy z oliwek. Gotuj tak długo, aż woda się zredukuje i powstanie gęsty jednolity sos. Na samym końcu dodaj połówki pomidorków cherry i gotuj jeszcze 5 min. W tym czasie ugotuj spaghetti al dente. Odcedź i dodaj do sosu, dokładnie wymieszaj. Nałóż danie na talerze, na wierzchu ułóż pulpeciki i udekoruj listkami bazylii.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci