zdjecia rodzinne

Domowy kwas chlebowy z Cykoriadą


Składniki:

2 łyżeczki Cykoriady Ekstrakt lub Instant
500 ml wody gazowanej
dla smaku odrobina cukru/miodu/stewii/ksylitolu itp.

Wykonanie:

W około 50 – 75 ml schłodzonej wody gazowanej rozpuszczamy Cykoriadę i dodatek słodzący. Następne rozpuszczone w ten sposób składniki przelewany do pozostałej ilości wody gazowanej i dokładnie mieszamy. GOTOWE!

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem