zdjecia rodzinne

Domowy kwas chlebowy z Cykoriadą


Składniki:

2 łyżeczki Cykoriady Ekstrakt lub Instant
500 ml wody gazowanej
dla smaku odrobina cukru/miodu/stewii/ksylitolu itp.

Wykonanie:

W około 50 – 75 ml schłodzonej wody gazowanej rozpuszczamy Cykoriadę i dodatek słodzący. Następne rozpuszczone w ten sposób składniki przelewany do pozostałej ilości wody gazowanej i dokładnie mieszamy. GOTOWE!

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy