zdjecia rodzinne

Domowy kwas chlebowy z Cykoriadą


Składniki:

2 łyżeczki Cykoriady Ekstrakt lub Instant
500 ml wody gazowanej
dla smaku odrobina cukru/miodu/stewii/ksylitolu itp.

Wykonanie:

W około 50 – 75 ml schłodzonej wody gazowanej rozpuszczamy Cykoriadę i dodatek słodzący. Następne rozpuszczone w ten sposób składniki przelewany do pozostałej ilości wody gazowanej i dokładnie mieszamy. GOTOWE!

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska