zdjecia rodzinne

Pulpeciki z pesto


Składniki:

Składniki dla 4 osób:
• 4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia
• 1 jajko
• 1 drobno pokrojona szalotka
• 300 g mielonej wołowiny
• 1 łyżka bułki tartej
• sól i pieprz do smaku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• łyżka masła

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny i Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
office@indexfood.pl
www.indexfood.pl




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)