zdjecia rodzinne

Szafranowa ciecierzyca


Składniki:

Składniki dla 4 osób:
• 2 puszki ciecierzycy 400g
• 1 opakowanie passaty Valfrutta 350 ml
• 1 marchewka
• 1/2 cebuli
• 1 seler
• 1 łyżka rodzynek
• szczypta kminku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz
• 1 saszetka szafranu

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Zeszklij na oliwie z oliwek posiekaną cebulkę, marchewkę i seler. Dodaj passatę, szafran, rodzynki i kminek. Duś na wolnym ogniu 3-4 minuty i dodaj ciecierzycę. Dopraw solą i pieprzem i podawaj na gorąco.


Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny i Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
office@indexfood.pl
www.indexfood.pl




Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa