zdjecia rodzinne

Szczypiorkowe pancakes


Składniki:

• 250ml maślanki
• 2 jajka L
• 1,5 szklanki maki
• 3 łyżki roztopionego masła
• 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA
• szczypiorek
• pomidorki koktajlowe
• kiełki
• sól
• pieprz

Wykonanie:

Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki. Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek - całość delikatnie pomieszaj. Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej