zdjecia rodzinne

Szczypiorkowe pancakes


Składniki:

• 250ml maślanki
• 2 jajka L
• 1,5 szklanki maki
• 3 łyżki roztopionego masła
• 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA
• szczypiorek
• pomidorki koktajlowe
• kiełki
• sól
• pieprz

Wykonanie:

Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki. Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek - całość delikatnie pomieszaj. Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami