zdjecia rodzinne

Tortilla z kurczakiem


Składniki:

Składniki dla 4 osób:
• 2 opakowania fasolki w puszce ( 400g)
• 2 piersi z kurczaka
• 1 łyżeczka kminku
• 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta (400g)
• 1 czerwona papryka
• 1 cebulka dymka
• 1 świeża papryczka chilli
• 4 tortille
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Pokrój piersi z kurczaka w paseczki i zamarynuj w oliwie z solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną drobno papryczką chilli. Na dużej patelni zeszklij na odrobinie oliwy posiekaną dymkę i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj kurczaka, po chwili fasolkę i pomidory krojone. Gotuj na średnim ogniu 8-10 min. Zawijaj przygotowany farsz w podgrzane uprzednio tortille i podawaj na ciepło.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem