zdjecia rodzinne

Cyko-lody


Składniki:

20 g Cykoriady Ekstrakt
100 ml mleka
400 g mleka skondensowanego niesłodzonego
300 g śmietany kremówki (36 %)
3-4 łyżki cukru pudru / miodu

Wykonanie:

Cykoriadę rozpuszczamy w podgrzanym mleku i czekamy,aż ostygnie. Mleko skondensowane ubijamy mikserem. W osobnej misce ubijamy kremówkę pod koniec dodając cukier puder / miód. Pianę z mleka skondensowanego oraz ubitą śmietanę łączymy, dodajemy rozpuszczoną wcześniej Cykoriadę (zostawiamy troszeczkę do dekoracji), całość delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do plastikowego pojemnika i na całą powierzchnię cienką strużką wylewamy pozostałą część Cykoriady. Możemy patyczkiem/wykałaczką/widelczykiem utworzyć wzorki. Wstawiamy do zamrażarki na kilka/ kilkanaście godzin.
SMACZNEGO!


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa